Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Според вас, колко може да изкара един виещ аксиален лагер при спокойно каране? Щот тъй като гледам скоро няма да мога да прая ремонти.. Поне до края на другия месец ако държи.. Btw не съм 100% сигурен, че е той, но нз какво друго може да вие при полусъединител. А ако НЕ вие на напълно натиснат педал, пак ли е аксиален лагер?
    sigpic
    145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
      Според вас, колко може да изкара един виещ аксиален лагер при спокойно каране? Щот тъй като гледам скоро няма да мога да прая ремонти.. Поне до края на другия месец ако държи.. Btw не съм 100% сигурен, че е той, но нз какво друго може да вие при полусъединител. А ако НЕ вие на напълно натиснат педал, пак ли е аксиален лагер?
      Би трябвало да издържи, освен ако не караш по 10000км на месец
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

• Според мен може и доста по-дълго да караш така...
        Аз лично карах 15-20.000км с виещ лагер...той се разви още на 2рата седмица
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Я да споделя нещо с вас, колеги. Или аз си внушавам нещо или наистина има една работа... Когато заредя бензин на Алфичката ми се струва, че литва В смисъл карам, карам... Обикновено ходя да зареждам малко преди да ми светне лампата и като заредя сякаш колата става по-пъргава и това нещо е осезаемо. Възможно ли е това нещо или си внушавам нещо?
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
          Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
          Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• Обратното бих го разбрал, ама това нямам идея. Може да си казваш "ей сега имам бензин" и кракът ти да става по-тежък. Аз бях така едно време. Като зареждах и настъпвах повече

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
              Я да споделя нещо с вас, колеги. Или аз си внушавам нещо или наистина има една работа... Когато заредя бензин на Алфичката ми се струва, че литва В смисъл карам, карам... Обикновено ходя да зареждам малко преди да ми светне лампата и като заредя сякаш колата става по-пъргава и това нещо е осезаемо. Възможно ли е това нещо или си внушавам нещо?
              Колега, май ставаме двама дето си внушаваме. Обикновенно карам докато ми светне лампичката и после като заредя 15 лева. Незнам какво е обаче всеки път ми харесва, все повече Един приятел, който ми караше Алфата един ден ми каза същото....
              Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

• принципно бензина изветря в някакъв момент, може това да има връзка...

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Един колега ми разправяше, че когато заредиш гориво нещо се reset'вало и преизчислявало наново. Има ли датчик за нивото на горивото и ECU'то получава ли информация за това?

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                    Един колега ми разправяше, че когато заредиш гориво нещо се reset'вало и преизчислявало наново. Има ли датчик за нивото на горивото и ECU'то получава ли информация за това?
                    датчик за нивото има, естествено, нали имаш уред за нивото...но на 146-ците еку-то няма връзка с него, поне спроед мен...чак евентуално на 159 може да има

OEM & Ventura Garage

Comment

• Питане - пружините на TI и QV по-къси ли са от тези на 1.6TS или само са по-твърди, и мога ли да си сложа директно на моята кола такива?
                      BMW 328i

Comment

• Някой успял ли е да си смени безпроблемно задната емблема на 145? На мене ми се скъсаха нервичките Ей сега идвам от двора, 2 часа си играх и най-накрая пак не можах да го направя като хората. Просто сложих зегерката и то с 300 зора без пружинката. Не знам човек колко тънки пръсти трябва да има за да я навре тая пущина барабар с пружинката. Някакъв пиниз има ли? Някой свалял ли е ключалката и евентуално с какъв инструмент?

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                          Питане - пружините на TI и QV по-къси ли са от тези на 1.6TS или само са по-твърди, и мога ли да си сложа директно на моята кола такива?
                          Може да си сложиш на твоята кола, ще стане по-ниска.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                            Може да си сложиш на твоята кола, ще стане по-ниска.
                            Мерси колега, много ми се иска колата най-накрая да стане стабилна, защото почти всички коли които съм карал возят по-меко и са по-стабилни...а алфичката като има напречна неравност ще ти изпадат пломбите, а в завой....си се накланя накъдето си иска
                            BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Мерси колега, много ми се иска колата най-накрая да стане стабилна, защото почти всички коли които съм карал возят по-меко и са по-стабилни...а алфичката като има напречна неравност ще ти изпадат пломбите, а в завой....си се накланя накъдето си иска
                              с пружини от ТИ нищо няма да напарвиш

OEM & Ventura Garage

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                                с пружини от ТИ нищо няма да напарвиш
                                Щоу?
                                BMW 328i

Comment

Working...
                                X